18 ноември 2008

Всемогъщият Tiguan.

Всестранноразвитият талант.

Новият Tiguan е подходящ за всичко, което си заслужава. С гъвкавия си интериор, суверените качества на пътя и образцовите си показатели по отношение на опазването на околната среда той може да се справи с всяко предизвикателство на ежедневието - дори и отвъд границите на обичайното.
Силен в своите постижения. Благ към околната среда.

Tiguan ще бъде първият високопроходим автомобил на пазара, който ще се появи на пазара с TDI- и TSI-двигатели с нагнетяване. Освен това новото поколение Отто- и дизелови двигатели се отличават с повече мощ , по-малък разход и по-ниски емисии. Като базова версия Tiguan излиза с нов 110 kW / 150 к.с. TSI-агрегат (8,4 л/100км,199 г/км CO2) и първият четирицилиндров Commmon-Rail TDI-двигател на марката Volkswagen; той притежава мощност 103 kW / 140 к.с. (7,2 л/100км, 189 г/км CO2). При това още днес дизеловите двигатели отговарят на влизащата през 2009 год. норматива Euro 5.

Изненадващо гъвкав.

Плъзгащата се по дължина и асиметрично делимата задна седалка предлага много пространство за спонтанни хрумвания, както и транспорт на дълги до 2,5 м предмети. В комбинация с вариращия под на багжното отделение обемът нараства до внушителните 1510 литра.

Паркирането като детска игра.

Новият Tiguan се справя с предизвикателствата на града с интелигенти технологии: Парк-асистентът, като част от допълнителното обордуване, разпознава свободните парко-места и направлява самостоятелно паркирането на автомобила на заден ход. Освен това камерата за движение на заден ход показва картина от положението зад Tiguan. Така ще разполагате с добра видимост дори в зони, които иначе нямате възможност да видите.
Докъдето познанията разрешават.

Ново разработената „RNS 510“ може да се управлява посредством Touchscreen-дисплей и разполага с многобройни допълнителни функции като възпроизвеждане на Audio- и DVD-дискове. Благодарение на разработената Offroad-навигация можете да запаметявате до 500 дестинации. Отклоненията се показват автоматично.

Няма коментари: