03 февруари 2010

„Най-добрите автомобили на 2010“: Polo и Golf на челни позиции


Единодушен вот при избора на читателите на авторитетното списание „auto motor und sport”



Автомобилното издание „auto motor und sport” отличи на 28.01.2010 в Щутгарт „Най-добрите автомобили на 2010“: Два модела на марката Volkswagen - Polo и Golf отново побеждават, а Multivan от лекотоварната гама спечели в категорията „Ван“ пред успешния модел от Волфсбург Touran.

Polo спечели в категорията „Малки автомобили" с голямо предимство пред своите конкуренти. С този награда моделът жъне своето седмо отличие от въвеждането му на пазара през юни 2009. Преди няколко дни малкият автомобил от Волфсбург беше обявен за „Автомобил на 2010". Но Polo не впечатлява само международните автомобилни журналисти и журито на читателите, а получи и престижните 5 звезди в новите, по-строги креш тестове на Euro NCAP.

В категорията „Компактни автомобили" убедително се представи Golf. Шестата генерация на бестселъра, която е на пазара от края на 2008, е символ на перфеционизъм във всеки детайл. Моделът поставя мащаби и по отношение на спестяващи гориво технологии. Най-добрият пример в това отношение е новият Golf BlueMotion: С разход от 3,8 л/100 км (CO2: 99 гр/км) и с вместимост на резервоара от 55 л като резултат се постига теоретичният пробег от над 1400 км. С това той се препоръчва като един от най-икономичните автомобили в своя клас.

За най-добър „Ван" читателите на auto motor und sport избраха Multivan от лекотоварните автомобили Volkswagen. Пътническата лимузина се наложи пред мултифункционалния Touran. Конкурсът за избор на „Най-добрите автомобили" се провежда от 1977 г. насам, за 34 пореден път. Тази година участваха 100.000 читатели, които избраха своите фаворите в 10 категории.

Няма коментари: