15 април 2010

Volkswagen Polo печели приза Световен автомобил на годината

Втора поредна победа за марката Volkswagen


Волфсбург / Ню Йорк, 01. април 2010 – На Нюйоркското Международното автомобилно изложение в Манхатън Volkswagen Polo беше избран за Световен автомобил на годината.

Качество, висока стойност, сигурност, екологичност, значимост и емоционален заряд са критериите за връчването на титлата Световен автомобил на годината. Още през 2009 модел на Volkswagen беше удостоен с тази награда: Golf. Тази година най-перспективните кандидати за титлата (по азбучен ред) бяха Mercedes-Benz E-Klasse, Toyota Prius и Volkswagen Polo.

„Чувстваме се много поласкани, че Volkswagen Polo беше избран от многоуважаваното жури.", сподели проф. д-р Мартин Винтеркорн, председател на борда на директорите на Volkswagen AG. „След грандиозния триумф на Golf през изминалата година сме изключително радостни, че можем да повторим този успех и с новия Volkswagen Polo. Тези автомобили получиха множество отличия и спечелиха почти всички награди, които се присъждат в автомобилната индустрия. Това показва ясно, че Volkswagen се намира на прав път и предлага на пазара най-богатата продуктова палитра в историята на концерна.”

Наградата бе връчена в Ню Йорк на Валтер де Силва, шеф-дизайнер на концерна Volkswagen Group. „Новото поколение на Volkswagen Polo впечатлява както с неповторимия си, праволинеен и неподвластен на времето дизайн, така и с превъзходната си икономичност. Над 230 000 клиента в световен мащаб са поръчали новия Volkswagen Polo."

През последните седем години от своето съществуване годишните награди Световен автомобил се утвърдиха като най-значимите отличия от този тип. Мнозинството от 59 члена на журито от 25 страни гласува за Polo измежду 30 конкурентни модели.

Няма коментари: