22 февруари 2010

„Гореща оферта – Фолксваген леки автомобили”

С настоящата информация искаме да Ви информираме за стартирането на мащабна акция по разпродажбата на складови автомобили. Отстъпките към краен клиент са наистина доста атрактивни.Всички промоционални автомобили са поместени в десетото издание на „Гореща оферта – Фолксваген леки автомобили”, като списъкът включва:

Polo A04 – 30% клиентска отстъпка
Golf 6, двуврати автомобили - 10% клиентска отстъпка
Golf Plus - 30% клиентска отстъпка
Jetta - 30% клиентска отстъпка
Scirocco - 15% клиентска отстъпка
Eos - 30% клиентска отстъпка
Passat / Passat Variant - 20% клиентска отстъпка
Passat CC - 15% клиентска отстъпка
Touran - 15% клиентска отстъпка
Touran EcoFuel - 30% клиентска отстъпка
Touareg - 25% клиентска отстъпка
Touareg V10 - 30% клиентска отстъпка

17 февруари 2010

VOLKSWAGEN TIMES НОВА ГОДИНА – НОВ КЪСМЕТ.

VOLKSWAGEN TIMES ПРОУЧИ ЗА ВАС ШЕСТТЕ НАЙ-ДОБРИ ОФЕРТИ ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ.

Предложенията са толкова горещи, че снеговете се топят! Polo, Golf Plus, Jetta, Touran, Passat и Touareg са отново тук, за да стоплят сърцата и на най-измръзналите.
VOLKSWAGEN TIMES ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

Неочаквано покачване на температурите се очаква в Плевен

Ако търсите как да се спасите от зимните студове, отскочете до Volkswagen Pleven. Там ще ви дадат поне шест повода да се сгорещите.

П.П.
Носете си разхладителни напитки.


Разгърнете Volkswagen Times

15 февруари 2010

Volkswagen показа новия Touareg


Второто поколение на масивния SUV e с 208 килограма по-леко от предходния модел и с до 20% по-икономично.


Със смяната на модела Volkswagen маха огромните V10 и W12 мотори от гамата на Touareg 2011. 10-цилиндровият дизелов двигател ще бъде наследен от V8 конфигурация с 4,2-литров работен обем. Новият топ нафтов агрегат развива 340 к.с. максимална мощност и 800 Нм въртящ момент. С него Touareg ще харчи средно по 9,1 л/100 км, а вредните емисии ще възлизат на 239 г/км CO2. По-малкият V6 TDI генерира 240 к.с. и 550 Нм при среден разход 7,1 л/100 км и 195 г/км CO2. Това е спад в консумацията с почти 2 л и редукция на въглеродния двуокис с 49 г/км.
Много интересно предложение е версията Hybrid, която ще се характеризира с разход от 8,1 л/100 км и 193 г/км CO2. Задвижващият тракт е комбинация от бензинов V6 TSI с 333 к.с. и електромотор с 47 к.с. 580-те Нм на хибрида се трансферират към пътя с помощта на 8-степенна автоматична трансмисия, позволявайки движение с до 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек. Чисто бензиновата версия на Touareg пък разполага с 3,6-литров V6 FSI мотор с 280 к.с. и 360 Нм, а разходът й е малко под 10 л/100 км.
В допълнение към новите, по-икономични мотори VW e намалил масата на Touareg с над 200 кг. Сега автомобилът е с 4,3 см по-дълъг, с 2 см по-нисък и с 4 см удължена колесна база. Серийно колата идва с 4Motion система, работеща чрез Torsen диференциал с ограничено приплъзване. Благодарение на тези системи VW Touareg може да катери склонове с ъгъл до 31 градуса. За по-екстремните офроуд клиенти обаче се предлага V6 TDI 4XMotion модификация. Тя има ъгъл на атака от 45 градуса, блокируеми среден и заден диференциал, както и въртящ селектор за 5 различни режима на движение. Новият VW Touareg ще направи световен дебют на автомобилното изложение в Женева през март.

Галерия


Вижте видео на VW Touareg тук и тук.

Golf е най-сигурният автомобил на 2009


Успешният модел от Волфсбург отвоюва най-високата оценка на EuroNCAP

Институтът EuroNCAP в Брюксел за първи път обобщи резултатите от всички креш-тестове през 2009 и обяви най-сигурния автомобил на годината: за победител беше избран Golf, който се наложи с общ резултат от 103 точки.

Golf получи още през 2008 г. отличието 5 звезди на EuroNCAP. Според валидния от 1997 г. метод тогава се оценяваше сигурността при фронтален и страничен удар, както и безопасността на пътниците. След въвеждането на по-строги критерии в началото на 2009 г. моделът беше тестван отново и беше убедителен във всичките четири категории (защита на възрастни пътници, защита на пътници деца, защита на пешеходци и системи, подпомагащи водача). Бестселърът от Волфсбург отново получи желаното отличие от 5 звезди с най-добрата оценка от 103 пункта, което му донесе титлата „Най-сигурен автомобил на 2009”. През изминалата година по новата по-строга и по-подробна система за оценяване на EuroNCAP бяха тествани 33 автомобила.

При оценката според завишените изисквания се взимат предвид и електронните системи за сигурност и асистиращите водача системи, които помагат за предотвратяването на удар и не позволяват тежки наранявания. Моделът Golf предлага максимално ниво на сигурност и разполага серийно с ESP с кормилен асистент при недозавиване на автомобила, ABS със спирачен асистент, електронна система за контрол на сцеплението (ASR), ел. блокировка на диференциала (EDS), електронна система за контрол на оборотите на двигателя, електронна система за контрол на стабилността при теглене, Isofix-подготовка за закрепване на две детски седалки на задната седалка, въздушна възглавница за водача и за пътника до водача с възможност за деактивиране, въздушна възглавница за коленете на водача и система от въздушни възглавници тип „Завесни” включително и странични въздушни възглавници, отпред.

Golf отговаря не само на Европейските стандарти за сигурност. През 2008 компактният автомобил получи и реномираната награда „Top Safety Pick“, която бе присъдена от независимия американски институт за сигурност „Insurance Institute for Highway Safety“ (IIHS). При това автомобилите се подлагат на фронтален удар с 64 км/ч и страничен удар с 50 км/ч с подвижна бариера, чиято форма отговаря на предницата на високопроходим автомобил. При това се проверява позицията на седалките при удар отзад.

03 февруари 2010

„Най-добрите автомобили на 2010“: Polo и Golf на челни позиции


Единодушен вот при избора на читателите на авторитетното списание „auto motor und sport”



Автомобилното издание „auto motor und sport” отличи на 28.01.2010 в Щутгарт „Най-добрите автомобили на 2010“: Два модела на марката Volkswagen - Polo и Golf отново побеждават, а Multivan от лекотоварната гама спечели в категорията „Ван“ пред успешния модел от Волфсбург Touran.

Polo спечели в категорията „Малки автомобили" с голямо предимство пред своите конкуренти. С този награда моделът жъне своето седмо отличие от въвеждането му на пазара през юни 2009. Преди няколко дни малкият автомобил от Волфсбург беше обявен за „Автомобил на 2010". Но Polo не впечатлява само международните автомобилни журналисти и журито на читателите, а получи и престижните 5 звезди в новите, по-строги креш тестове на Euro NCAP.

В категорията „Компактни автомобили" убедително се представи Golf. Шестата генерация на бестселъра, която е на пазара от края на 2008, е символ на перфеционизъм във всеки детайл. Моделът поставя мащаби и по отношение на спестяващи гориво технологии. Най-добрият пример в това отношение е новият Golf BlueMotion: С разход от 3,8 л/100 км (CO2: 99 гр/км) и с вместимост на резервоара от 55 л като резултат се постига теоретичният пробег от над 1400 км. С това той се препоръчва като един от най-икономичните автомобили в своя клас.

За най-добър „Ван" читателите на auto motor und sport избраха Multivan от лекотоварните автомобили Volkswagen. Пътническата лимузина се наложи пред мултифункционалния Touran. Конкурсът за избор на „Най-добрите автомобили" се провежда от 1977 г. насам, за 34 пореден път. Тази година участваха 100.000 читатели, които избраха своите фаворите в 10 категории.

Два пола. Едно Polo. New Polo.


Вземете New Polo 1.2 Trendline, 60 к.с. за 21 504 лв. с ДДС



FLY оборудване:


Климатик ( Climatic)

Радио-CD MP3 плейър „RCD 210” с 4 високоговорителя

Четири врати с предни и задни ел. стъкла

Регулиране на седалката на водача по височина

Централно заключване

Електрохидравлично сероуправление (Servotronic)

Брони в цвета на купето

Регулируем волан в дълбочина и височина

ABS

Две въздушни възглавници

Фарове за мъгла с допълнително осветление в завой

Стоманени джанти 5Jx14

Резервно колело, стоманено, със стандартни размери (Trendline и Comfortline)

Резервно колело, стоманено, спестяващо място (Highline)