21 ноември 2011

Завръщане в бъдещето. The 21 Century Beetle.

Завръщане в бъдещето. The 21 Century Beetle. Екстериор.
По-прогресивен. По-забележителен. По-зрял. През 21-ви век Beetle е стъпил здраво на земята и се представя самоуверено на пътя. Пропорциите му са значително по-мъжествени, по-нисък (12 мм) и по-широк (84 мм). Неговият силует с удължения капак, скосеното предно стъкло и плавната линия на покрива му придава непозната досега динамаика, сравнима с тази на спортно купе. Докато овалните фарове, силно извитите като дъга странични части и плавният преход към покрива повтарят класическата скулптура на „костенурката”, в детайли като задните светлини, предната маска или плавната линия на долната част на предния капак ясно се рапознава новото ДНК на Volkswagen.
Интериор. Интериорът на Beetle напомня за корените му: При ниво на оборудване „Design” големи по площ елементи в цвета на купето и компактно контролно табло с типична заоблена форма напомнят за класическата „костенурка”. Естествено вентилационните клапи и модерната мултимедия са перфектно интегрирани в арматурното табло. Независимо от това без промяна остава високото качество на използваните материали. Колела.
От стандартните 16-цолови стоманени джанти в пропелен дизайн до ексклузивните 19-цолови алуминиеви джанти на Volkswagen R, предлагани като допълнително оборудване: Разнообразната програма от колела на Beetle може да въодушеви ретро феновете точно толкова, колкото и спортните натури или индивидуалистите. На разположение са общо девет атрактивни дизайна на джанти, седем от които са разработени само за Beetle. Завръщане към първата “костенурка” предлагат специалните 17-цолови алуминиеви джанти “Circle” и “Turbine” – благодарение на своя ретро дизайн. Акцент представляват и спортно-елегантните 19-цолови джанти “Tornado” със спици в двуцветна комбинация „черно/гланц”.
Панорамен шибедах. Предлаганият като допълнително оборудване шибедах при предходния модел е усъвършенстван за новия Beetle до модерен панорамен шибедах. Уникалното при него е: 90 % по-голяма прозрачна площ за един изпълнен със светлина интериор и спиращи дъха гледки. Тониран и топлоизолиращ панорамният стъклен покрив се грижи за приятен климат, като краен резултат 99 % от ултравиолетовите лъчи и 92 % от топлината се отразяват.

Няма коментари: